fredag 22 januari 2010

I starkt behov av lite färg, gärna i regnbågens alla färger

Jeff Bright har skrivit en fantastisk artikel om steelheadfiske i Skeena i nya nättidningen
Contemporary Sportsman.
Det var ju hemskt vad dystert det varit på Åtankar den senaste tiden. Bildernas avsaknad av färg och havets avsaknad av fisk, eller i alla fall min oförmåga att fånga den, har fått mig att ge mig ut på lite nätfiske. I jakt på lite färgprakt, inspiration och äventyr. Och jag vet inte om jag är hopplöst ute eller om jag kanske rent av är i framkant men jag tycker att Steelheadfisket i British Columbia i Kanada verkar vara ett fantastiskt spännande och färgglatt fiske. Ett fiske fullt av råstyrka och otämjd vildmark.
Det har i några år varit mycket snack om bonefish, tarpon och permit i Västindien och hajpen kring Kolahalvöns laxar och öringar för tio år sen var ansenlig. De senaste åren har Argentina i allmänhet och Jurassic Lake i synnerhet varit i fokus. Men det har varit förvånansvärt tyst om Kanadas havsmigrerande regnbågar. Ja, det har varit tyst om Kanadas alla havsvandrare som chinook, coho, sockeye, pink salmon och den råstarka chumlaxen. Därför känns det extra roligt att upptäcka den värld som den avlägsna vildmarken i BC bjuder på.
I det första numret av alldeles nya nättidningen Contemporary Sportsman får man en fin inblick i steelheadfisket i Skeena och dess tillflöden. Och det låter onekligen som ett äventyr av rang.
Ni som läser This is fly har stött på profiler som April Vokey som med iver och passion tar sig an steelheads i BC. Hon guidar ibland åt Nicholas Dean Lodge som har ett spännande upplägg att erbjuda den som kanske är hopplöst ute eller lite av en trendsättare. Sätt vilken etikett du vill, jag tar till och med en brännmärkning mot att jag någon gång får lägga ut en färggrann fluga i Skeena!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar