lördag 9 januari 2010

Antiklimax

Foto: Linda Axelsson
Årets havsöringspremiär förbereddes med en uppladdning av sällan skådat slag. Men nu sitter jag här och stirrar tomt på väderleksprognoserna. En upprepande och fruktlös rutin har skapats. En rutin där jag varje morgon blundar inför det som jag lätt hade kunnat läsa av genom en titt ut genom fönstret och en snegling på termometern, istället surfa jag in på alla vädersidor jag kan hitta. Bara för att hitta en rörande enig yrkeskår av sadistiska meteorologer som alla, förmodligen med ett hånleende, bekräftar att vintern håller hela landet i ett stelfruset grepp.
Även havet runt Skånes kuster är fruset på sina ställen. Och man får fler rapporter om farbara isar än fångstrapporter från sydkusten. Och det är man liksom inte van vid.
Nu är det kanske läge för att jag ska skaffa mig en massa isfiskeprylar för dyra pengar, då ska ni se att ett plötsligt blidväder smälter Skånes alla isar över en natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar