torsdag 3 september 2009

Inte så "Tweed-mossigt" som man skulle kunna tro

Fiske med nät gillar inte jag i alla fall. Däremot är fiske på nätet något som jag gärna ägnar mig åt. Och är det något som man märker, när man "fiskar" på nätet, är att flugfisket inte är så mossigt som många tror. Från att kanske ha varit den mest traditionella fiskeformen, har nu flugfiske och dess utövare blivit yngre, vildare och ännu mer äventyrslystna. Det är inte längre brunöring vid en engelsk kalkström som är "the shit". Den nya generationen flugfiskare har för länge sen slängt etiketten och "måstena" till förmån för innovation och passion. Man fångar nya fiskarter på sina flugspön och sätten att binda flugor vet inga gränser.
Någon som fattat det nya flugfisket är thisisfly.com. Det är en nättidning om flugfiske, baserad i New York City!!! Och i den lär du inte hitta ett uns av mossa. Det du däremot hittar är otraditionella fiskeartiklar inramade i en formgivning som tar flugfisket till en helt ny nivå. I senaste numret får vi bekanta oss med flugfiskande illustratören Adam Haynes och hans fantastiska bilder.
Så surfa in på thisisfly.com ladda spellistan på sidan 15 och räkna med en timme eller två i en helt ny värld av flugfiske. Notera också att svenska gruppen Dungen finns med på spellistan i senaste numret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar