måndag 31 augusti 2009

Grisbilen kom förbi idag

Det är något speciellt när man tömmer brevlådan och där finns annat än fönsterkuvert och reklam. Idag låg där ett paket från flugor.se. Ett paket fullt med Pattegrisar. Pattegrisen är en räkimitation som har hajpats något alldeles fasligt. Ja, det är så mycket snack om den och dess fångstgaranterande egenskaper, att jag har en vän som helt enkelt vägrar fiska med den. Lite "surgubbe-varning" på det, jag vet. Men jag tänkte ändå att jag skulle prova den. En fluga som alltid levererar tackar man så klart inte nej till. Och att den dessutom är en stilig fluga och bra imitation gör ju inte saken värre.
När det inte gick att få tag på material för att binda den själv, hajpen har tömt hylllorna helt på grått Spey-hackel, så började jag leta efter nät-butiker som hade den. Men den var slut i lager hos de flesta. Men så plötsligt dök den upp, de hade inga gråa men jag beställde ett gäng rosa och bruna. Passade också på att fylla på med lite Magnus.
Och idag kom de alltså. De är välbundna, fina och billiga. Men till skillnad från originalmönstret så är dessa bundna med marabou istället för spey-fjädrar. De har dessutom en ryggsköld av plast. Något som kanske till och med tillför mönstret något.
Men Magnusarna var jag inte lika nöjd med. Kvaliteten på förra laddningen jag beställde var betydligt bättre. Dubbingen verkade vara ersatt av lindad garn. Men jag ska ringa dem i morgon och höra vad som hänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar