måndag 24 augusti 2009

Man tager vad man haver

Det var ett tag sen jag band några flugor. Jag brukar se till att binda upp ett gäng inför varje premiär. Sen finns det också en hel del lysande flugshopar på nätet som säljer billiga och bra flugor. Och då blir det inte att man binder lika mycket själv. Men vissa mönster finns inte att köpa och vissa varianter vill jag ha på mitt eget sätt. Glimmerejen t ex, den vill jag ha med större ögon som ger den lite tyngd. Wooly Booly är en egen variant av Dog Nobbler och Wooly Bugger som bara är gjord av marabou. Men igår blev suget för stort, turen till Mörrum förra veckan och arbetet med den här bloggen satte fart på den kreativa ådran. Fast så särskilt kreativt blev det kanske inte. Materialet var ganska utsorterat och resultatet blev några ganska enkla flugor som kallas för Whites. Ett tveksamt namn om man bara fiskar med dessa flugor och är engelsktalande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar