söndag 23 augusti 2009

Varför ännu en blogg?

Det är i dessa dagar en högst berättigad fråga. Är det verkligen nödvändigt med en till som beskriver sina egna personliga tankar? Nä det är det inte, men om man bara skulle göra det som är nödvändigt så blev livet snart ganska trist. Mitt liv består av en rad meningslösa livsviktigheter. Fiske är en sån meningslös livsviktighet. En livsviktighet som jag delar med miljontals andra. Något som jag blev varse när jag under flera år hade förmånen att skriva Abu Garcias legendariska Napp och Nytt. Jag märkte snart att det jag skrev, mina texter, mina tankar spreds vidare till fiskare runt om i Europa. Då tänker jag inte på produkttexterna som beskrev den "nya smidiga slirbromsen" på den senaste Ambassadeuren, utan på historierna från våra fisketurer runt om i världen. En något overklig känsla, att vara den som skrev berättelserna i Napp och Nytt. Det var ju dessa berättelser man själv växte upp med och inspirerades av. De och "Huggtabellen". Och när man nu kan publicera sina tankar så här lätt och smidigt så tyckte jag att det var en bra idé att dokumentera mitt fiske och sprida lite tankar, tips, inspiration och passion. Och jag vet ju hur jag själv uppskattar att läsa om andras upplevelser vid vattnet. Därför tror jag att det kanske finns någon där ute, förutom mina närmaste sörjande, som är intresserad av mina Åtankar om fiske och andra livsviktigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar