måndag 31 augusti 2009

Rekordliten

Vi är många fiskare som drömmer om den där rekordfisken. Och då menar vi så klart att den ska vara rekordstor. Det var med dessa drömmar som jag, för några år sen, la ut flugan i Mörrumsåns Pool 4. Det var ett av dagens bästa kast. Det hade allt, längd, precision och stil.  Ett kast värdigt en rekordfisk. Flugans gång var oklanderlig och se där! Det drar till i linan, jag lyfter spöet för att kroka fisken, rekordfisken. Fast linan stannar inte i mothugget, utan fortsätter upp mot mig och landar i en hög vid mina fötter. I mitten av högen ligger rekordfisken. Det är i särklass den minsta fisk jag fångat. En fisk att minnas. 
Minnesvärd är även den minsta havsöringen jag någonsin fångat i havet. Det var i pingst i år mellan Vitemölla och Kivik då jag landade denna lilla "pjodd" till havsöring. Vad den gjorde i havet vid denna ringa ålder vet jag inte. Den borde vara kvar uppe i ån med sina kamrater, i väntan på sin första havsvandring.
Jag ber att få återkomma med den rapporter om den rekordstora fisken någon gång i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar