tisdag 8 december 2009

Lucka nummer 8

I dagens lucka tar vi en len tur österut, till Vik där vi riktar blicken norrut. Och där borta i vinterdiset ligger han, Sten. Med huvudet vilande i Hanöbukten utgör han ett välkänt landmärke för alla kustöringsfiskare. På båda sidor om denna nationalpark hittar men klassiska havsöringslokaler. Och nämner du platser som Klockstapeln, Idrottsplatsen eller Karakås så vet en insatt precis vad du pratar om. De vet att de här platserna förmodligen är några av Sveriges bästa för kustöringsfiske. De vet också att Östersjön är mäktig och att "gammal" sjö kan ställa till det för en vadande fiskare.
Och snart är det dags att stå där igen, ödmjuk inför vädrets makt och havets kraft.

4 kommentarer:

 1. Hej Thomas,

  Som "Västkustfiskare" gästar jag Österlen/Kivik en gång varje vår. Känner väl till en del plaster du nämner här på bloggen! Karakås och Vik håller jag som mina favoriter! Brukar gå till platsen jag tror kallas "staketet" i Vik! Har aldrig testat norr om Vitemölla....Har du några tips på rev i de trakterna? Skulle även vara skoj att veta var "Klockstapeln & Idrottsplatsen" ligger så att man kan impa lite vid nästa besök!

  Kolla gärna in min blogg:
  www.flyfiction-andreas.blogspot.com

  //Andreas

  SvaraRadera
 2. Hej Andreas!
  Klockstapeln hittar du mellan Kivik och Vitemölla, precis där Kiviks bebyggelse slutar och precis innan Marknadsområdet tar vid.
  "Idrottsplatsen är inte helt oväntat vid idrottsplatsen ;-) men kolla kartorna över fredningsområden för där mynnar en liten bäck "Ängabäcken". Kartorna hittar du här: http://www.lansstyrelsen.se/NR/rdonlyres/95F06B03-8EC7-4B40-A1D4-CC324833B4F8/0/Fredningsomrade_far_fisk.pdf

  Tips på lokaler om norr Vitemölla finns bakom lucka 18.

  Då ses vi kanske i Skåne någon gång!?

  Ska absolut kolla in din blogg!

  SvaraRadera
 3. Hej igen,

  Gott, Då har jag varit på dessa platser ;-)

  Det är lite lurigt med fredningsområdena det håller jag med om...i alla fall för en ovan "östkustare". Tack för tipset med kartorna!

  Vi skall till Skåne i slutet av Mars i år, När tycker du att man skall satsa på att komma över? När är det "hetast" historiskt sett? Givetvis är det väder & vindberoende som allt annat kustfiske men ändå......

  //Andreas

  SvaraRadera
 4. Slutet av mars är en alldeles ypperlig tid. Kom inte påskveckan, såvida du inte vill trängas med konstintresserade på vägarna och danskar och tyskar i vattnet!
  Det sägs att borstmasken svärmar vid första fullmånen efter påsk vilket nästa år skulle vara den 28:e april och då ska det vara ett sjujävla fiske. Har aldrig lyckats pricka in denna händelse dock.

  SvaraRadera