torsdag 17 december 2009

Lucka nummer 17

Idag är det dags för lucka 17 och den är lite av en multilucka, som rymmer lite av varje. Till att börja med vill jag dela med mig av ett filmtips. Det här är en film som inte bara är för oss sentimentala och småfilosofiska flugfiskare. Robert Redfords "A river runs through it" eller "Där floden flyter fram" som den heter på svenska är en film som fängslar alla som uppskattar bra foto, bra musik och en gripande berättelse. Filmen fick en Oscar för bästa foto och var dessutom nominerad till bästa manus och Mark Ishams fantastiska soundtrack var nominerat till bästa musik. Filmmusik är ju som det är ibland men på denna platta går det att lyssna på alla spåren. Det är inte så lätt att köpa denna CD nuförtiden, så jag passade på att önska titelspåret på Musikhjälpen 2009. En önskan som garanterat uppfyller något bra, för det visar sig att bra musik även kan stoppa malaria. Så önska en låt du också.
Denna fantastisk film gjordes 1992, dvs för 17 år sen. Men det var inte det enda fantastiska som gjordes det året. Min äldste son, Emil, föddes just detta år, på just denna dag. Det är tamejsjutton värt att fira. Grattis på 17-årsdagen Emil!
Then in the Arctic half-light of the canyon, all existence fades to a being with my soul and memories and the sounds of the Big Blackfoot River and a four-count rhythm and the hope that a fish will rise. Eventually, all things merge into one, and a river runs through it. The river was cut by the world's great flood and runs over rocks from the basement of time. On some of those rocks are timeless raindrops. Under the rocks are the words, and some of the words are theirs. I am haunted by waters.
Norman Maclean

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar