lördag 11 december 2010

Julklappstips 4.

När jag jobbade för Abu Garcia och skrev Napp och Nytt jobbade jag tillsammans med en marknadschef på Abu som heter Björn. Han var en livnjutare av rang och han gillade sin tobak och sina cigaretter. Dessa konsumerade han sittandes bakom skrivbordet i sitt rum, som jag bara behövde ett första besök för att döpa till "Abu-röken". När Björn var nere hos oss på byrån så var rökning givetvis tillåten, varhelst han ville. Det var tider det! När det sedermera skulle införas rökförbud på kontoret i Svängsta var det med ett enda förbehåll, förbudet gällde inte i "Abu-röken". Om man går i korridoren idag så kan nog någon med bra luktsinne peka ut vilka rum som huserat den gode Björn. Och det är med kära minnen av honom som jag kommer med ett fjärde julklappstips, Nya Abu-röken som är en nyare och bättre upplaga. Du hittar den för 549:- bland annat på Hobbex. Jag har en själv, inte denna nya varianten utan en som är ganska medtagen och som har rökt både det ena och det andra. Här har jag tillagat allt från abborre, torsk och horngädda till röding, regnbåge och kycklingfilé! Tycker man om att laga mat är Abu-röken ett måste. Dess användningsområden begränsas bara av fantasin. Kom ihåg att köpa rökspån från lite olika fabrikat. Annars blir det lätt att allt smakar samma! Om ni är osäkra så lyssna gärna på när fiskekompisen och kocken Jonas Runnberg berättar i radion hur man röker fisk i en röklåda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar