måndag 4 april 2011

En låååååång dags färd mot gonatt!?

Så sitter man här i gate C26 och väntar på att få borda planet till Aberdeen. Kan inte låta bli att spana över rummet för att se om det kanske finns fler som ska till Dee och fiska lax. Det sitter en äldre man men grön jacka och lårfickor på byxbenen. Kanske är han en sån som jag? Nu trillade det in ett gäng som med klingande göteborgska hälsar på ett annat stort gäng. Märkligt men många av de flugfiskare som jag känner kommer från Göteborg. De har väldigt stooora klockor som ser väldigt vattentäta och stöttåliga. En låter som han var ifrån Karlskrona. Militärer? Eller är det killar som ska ut på oljeriggarna i nordsjön. Kan man inte få en namnbricka från Fiskeresor.nu så man kan tjöta med rätt snubbar.

Ja, här sitter man och fantiserar som bäst när en tjomme med ytterjacka tar micken för att meddela att det är ett problem med kommunikationsanläggningen mellan kabinpersonal och cockpit. Planet som dessvärre är det enda tillgängliga skall dock få lite handpåläggning av teknikerna. De ger det en hel till timme sen ger de upp och ställer in planet. Det blev rask marsch till transferdiskarna för ombokning. Jag var tvåa i kön men nackdelen med att vara snabb är att då har systemet inte hunnit bearbeta min bokning. Ombads att stiga åt sidan. Artig och väluppfostrad lydda jag självfallet. Lika väluppfostrad var inte den lille skotske mannen från Perth som hade mycket svårt att förstå varför det inte gick fler flyg mellan Cph och Aberdeen. Nåja efter ca en timme var han klar… Då var det åter min tur. Jag hade hört hur folk hade fina val som att vänta till i morgon och flyga till Stavanger och därifrån till Aberdeen. Eller sätta sig på väntelistan för direktflyget 08.50. Var lite skeptisk till hur min resa skulle utveckla sig men det blev ganska bra när mannen bakom disken sa att jag skulle flyga till London och därifrån till Aberdeen. Helt plötsligt kände som om jag hade vunnit på Lotto eller nått. Jag meddelar mig till Jonas som har ett gäng gäster som inte kommer hem. Just det, de skulle flyga med planet jag skulle ha kommit med. Han kommer att hämta mig vid flygplatsen vilket är bra då jag kan fortsätta behandla min flygrädsla.

Nu sitter jag på planet till Heathrow för byte till ett flyg till Aberdeen. Och istället för att landa 15.50 kommer jag att anlända 21.50. Sex timmars försening är enligt SAS värt 50 danska kronor! Det är hårda pix i flygbranschen nuförtiden.

Nu har jag förärats min andra säkerhetsgenomgång för dagen, nu på Heathrow. Något mer avslappnad stil på personalen här i London jämfört med Köpenhamn. Nåja jag var fortfarande ”piip-fri” och sitter nu ombord på nästa flyg som ska ta mig till Aberdeen. Där väntar Jonas och en högerstyrd hyrbil som jag ska ratta till Banchory. Att ratta till höger har jag gjort många mil.

Jag undrar när jag ska åka till London på riktigt. Har bara sett flygplatserna hittills. Och alla gångerna på väg till fiske. Tillhör inte det allmänbildningen att ha varit i London?

Efter alla dessa flighter och efter att ha varit på gång sedan tolv undrar jag hur effektiv jag kommer vara i älven i morgon. Älven som enligt Jonas är klädd i sin mest gynnsamma skrud!

Men vafan! Var är mitt bagage? Framme i Banchory men utan bagage. Tack för det British Airways. Börjar bra det här! Gonatt nu ska jag ta ut mina linser, inte!

1 kommentar:

  1. Synd att du aldrig varit i London. I så fall hade du vetat att combon BA och Heathtrow alltid fuckar upp bagaget. Detta gäller i synnerhet transfers. Men var lugn, du får tillbaka det en dag innan du ska åka hem. Sen upprepar sig hela historien på hemresan.

    Filmfotografen

    SvaraRadera