tisdag 29 mars 2011

Snålheten bedrar visheten men trägen vinner och den som spar han har.

Jag beställde en ny lina till mitt nya Loop Opti 13'2" från Atkins Angling i England. Det var en Rio Powerspey Versitip 9/10 och den kostade ju bara 1100:-. Här hemma kostar den 16-1700:-. Det tog ganska lång tid innan den dök upp och när den kom fanns det inga versitips i asken, bara huvudlinan "bellyn". Meh! Jag fick kontakt med Atkins och de beklagade självfallet det inträffade och bad att få återkomma. När de återkom menade de att ingen av de Rio Versitip-linor som de hade fått från Rio hade några spetsar. En ganska osannolik historia. Men de var välvilliga och benägna att lösa situationen. Det var ju nya linor på väg från Rio och det var ju ändå någon vecka kvar till min premiär i Mörrum. Men när måndagen innan premiären kom och ingen lina hade dykt upp, den hade inte ens kommit till Atkins Angling började jag bli lite nervös för mitt premiärfiske. Nerverna låg nästan på ytan, intermediate-nerver. Jag hade vägarna förbi Fly Fishing Masters i Malmö och stack inom för att bunkra upp med lite trekrokar. När jag sitter där på huk och letar krokar så känner jag mig lite iaktagen. Jag tittar upp och det är en Rio Sjunk 4 som hänger där och glor på mig. Prislappen måste vara fel för det står ju 279:-. Men det stämmer och enligt René är den perfekt för 40 m3 på Dahlboms sträcka. Lina inhandlas och nerver lugnas, för nu kan jag ju fiska på lördagen även om Atkins Angling inte lyckas få fram min lina. Den kom inte. Och Rory på Atkins Angling ber generat om ursäkt för fadäsen och erbjuder mig pengarna tillbaka. Vilket var väl för när jag pratar om min linproblematik med "minkarna från norr" utbrister de unisont att en Rio Powerspey inte är en lina att satsa på. Den har en alldeles för lång klump. Köp en AFS. Det kunniga gänget från norr berättar också att en Rio Sjunk 4 motsvarar alla andra fabrikats Sjunk 2. Vilket vore bra om han som sålde den till mig hade vetat. När jag kom hem från Mörrum började jag leta efter en lämplig lina för springer-fisket i Dee. Och det verkar vara svårt, ja nästan omöjligt för mig att gå in i en butik och betala normalpris för något. Så jag började scanna nätet och på ebay.co.uk hittade jag Anglers Choice i Dundee som hade linan jag letade efter på REA, endast £39.99. Hemma kostar den 595:-. Jag beställde den och lite annat i torsdags och det kom idag. Det var snabbt! Öppnar snabbt paketet och suckar. Jag trodde att jag hade beställt en 9/10 men jag fick en 8/9. Den väger i och för sig 34 gram så med en polyleader på 3 gram och en fluga så lär det bli ganska perfekt. En 9/10 hade nog blivit för tung.
Så nu har jag allt jag behöver för nästa veckas fiske i Skottland och River Dee, det tog lite tid och energi. Kanske lite för mycket energi. Men jag betalade inte normalpris! Jag gjorde ett klipp och då är allt bra. Eller? Bor det kanske en skotte i mig som bedrar visheten men är trägen och vinner och som spar och har. Eller är det bara tävlingsinstinkten som får mig att jaga bästa priset, för sporten skull. Oavsett blir det till en eller två pints extra på puben i Banchory.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar