tisdag 23 mars 2010

Lina ger lusta!

Så kom den äntligen, min nya Guideline Coastal. Beställd från pojkarna på EL-GE i GBG. Trevliga typer det där, kunniga och nytänkande. Och nu har man även blivit med i deras kundklubb. Jag väljer att kalla det för VIP-kort.
Nu är frågan bara vilken rulle som ska föräras med denna nya pärla. Det får nog bli min gamla Fenwick F-Series 6-8. En gedigen rulle med en fantastisk broms. Jag hade säkert rullat på den på min Creative VLA, som jag köpte på Fly Fishing Masters i höstas om den hade hållit måttet. En fin rulle, att titta på i alla fall. Men att drilla fisk mot bromsen var inte att rekommendera. Den borde heta "wipe out". Och efter ett 15-tal fisketurer som alla avslutats med att jag sköljt rullen i sötvatten låter det och känns riktigt illa i kullagret. Så det får bli Fenwick-rullen, trots att det inte är en storspole-rulle i modernare snitt. Får väl investera i en bättre och modernare rulle framöver.
Väderleksrapporten säger att min nya lina ska blötas på sydkusten i morgon.

2 kommentarer:

 1. Underbar lina, you will like.
  Trist med rullen, de finns lite överallt de där, med olika namn. Otyg!
  Vi kanske se på sydkusten under morgondagen.
  Skitfiske på dig!

  SvaraRadera
 2. Köpte den på Tradera och jag fick den ganska billigt. Men det är trist ändå. Särskilt som Fly Fishing Masters har bra koll på det mesta. Ja vi kanske ses i morgon. Skitfiske!

  SvaraRadera