lördag 6 mars 2010

Bom på skjutfältet.

Gnistrande och värmande solsken. En strålande dag om än ganska kallt och blåsigt. Solen gjorde sitt bästa för att värma upp mark och vatten men den kämpade mot en envis motståndare. Det såg således bra ut på ytan. Men under den så var det kliniskt rent på smådjur, sjögräs och tång. Och det är förmodligen därför som kustöringen inte uppehåller sig på kustens grundare partier.
Jag gjorde ett par tre nedslag längs kusten och det var egentligen bara vid Kåseberga som vattennivån var normal. Längre västerut var det fortfarande extremt lågt av någon anledning. Jag träffade ett par spinnfiskare men ingen hade sett eller känt något.
Hur gick det då för mig? Jo, som ni säkert räknat ut så blev jag ganska solbränd i fejjan. Jag hade även förmånen av att hitta ett spöställ på stranden och så blev det ytterligare en dag då jag inte skattade något ur havets skafferi. Så jag hoppas fortfarande. Främst att vissa inte ska hinna före.

5 kommentarer:

 1. Ska nog hinna ut en sväng i veckan... ;)
  /Markus

  SvaraRadera
 2. Hallå Thomas,

  Är namntävlingen avgjord?

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Haha Nä, inte än. Kunde vara lämpligt om den rackarn kunde leverera också. Det trillar fortfarande in förslag. Jag ska göra en sammanställning så får folk rösta. Och du vi lär nog missa varann när ni är nere i april. Tyvärr!

  SvaraRadera
 4. Det var ju tråkigt...men vågar du verkligen lämna kusten fri för ett par Göteborgare? Vi kanske tar storslam av bara farten när vi vilset kryssar oss fram längs kusten :-).

  Tar du inte en öring på din nykomponerade räka snart ligger nog "Itzaks" närmast till hands i alla fall ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera