fredag 5 mars 2010

Från ax till ask.


Det börjar bli trångt i asken.En hel rad med "vildsvin" har det blivit. Nu ska de bara leverera.
Tillfredsställelsen med egenbunden fluga blir inte fullt komplett förrän den har lockat en fisk till hugg. Därför har jag bestämt mig för att köra med denna rödbruna Pattegris tills den levererar. Hittills har det inte gått särskilt bra. Men det är något konstigt med den här säsongen, i alla fall har fisket i Öresund varit stendött. För mig alltså. Men jag har inte heller hört att andra fått något.
Min gamle kollega tog fem havsöringar i Kivik förra helgen och det är kanske därför som jag inte tagit säsongens första än. Jag har inte fiskat ost- och sydkusten alls och där brukar det inte vara svårflörtat tidigt på säsongen. Eftersom jag inte gör något annorlunda från i fjor så får jag väl skylla utebliven fångst på vädret. Det är fortfarande riktigt kallt i vattnet i Öresund vilket man kan se här.
Men visst känns detta som en "hetare" färg än rosa.
Det är bara att fortsätta att nöta. Mars brukar inte vara en höjdarmånad men eftersom allt är förskjutet i år så får vi hoppas det inte stämmer för jag har planerat att fiska mycket den här månaden. Det kanske blir så att man får döpa om bloggen till "Kustsöringslängtan". För längtan börjar nu bli riktigt svår.
Den ser ju ännu "hetare" ut när den är blöt.
Och apropå längtan så har Markus på Laxlängtan börjat stressa mig och han verkar nu se en möjlighet att ta en kustöring före mig. Skulle inte tro det Markus. Men, "game on, salmon boy! Han är ganska stursk den där adepten.
Jag ser med stor tillförsikt fram emot morgonens tur till Kåseberga. Hoppas att det lossnar då. Hoppas att ordningen då är återställd. Oj vad jag hoppas nu. Hoppas det går över snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar