fredag 12 februari 2010

Spetsar ögonen och tar in posten.

I posten låg resultatet av mitt senaste traderabesök, 50 st Fiery Brown-färgade Speyhackel. Fiery Brown är det nya Grisrosa. Dessa hackel ska nu bli 25 räkimitationer. Måste hitta på ett namn för dessa roströda skapelser. Pattegrisen heter väl så för att den är rosa, eller? Bra förslag på namn mottages gärna. Rusty Nail kanske, det hade nog kompisen Johan, som skriver på drinkbloggen Tockasvansen, tyckt var ett passande namn. Men som sagt har du ett bra förslag så droppa det i en kommentar.
Till dessa räkor så behövs ju även lite ögon. Man kan ju köpa dessa färdiga men det känns onödigt när man gör egna så lätt och billigt. En grov nylonlina, en tändare, en svart spritpenna och flugbindningslack är allt du behöver. När jag smält nylonlinan målar jag kulan svart och doppar den till sist i lacken. Sen får den torka i mitt egenhändigt specialdesignade torkställ! Det blev två varianter en med 0.48-lina och en med 0.76. Jag gjorde 22 av de tjocka och tio av de tunnare. Det hade kostat ca 140:- i butiken.
Vänta nu, 22!?! Ska jag göra 25 räkor behöver jag ju 50 ögon! Tyckte väl att det såg lite ynkligt ut i burken. Ja, det är väl bara att plocka fram tändaren igen.

7 kommentarer:

 1. Ser bra ut! Du får starta en namngivningstävling! Får bidra med "Rödöga". Inte bra men betydligt bättre än "Brunöga"...

  SvaraRadera
 2. Haha! Jag minns serien Rödöga. Hans son hette väl Brunöga!? Galet vad den innebörden har ändrats genom åren.
  Tävling it is!
  Vinnaren får en räka eller två.

  SvaraRadera
 3. Måste ju passa internationellt om det skall bli en storfluga ;-)
  "Itzaks rusty" eller "Brown Itzak".
  Visar den sig inte funka alls, för du kort och gott köra på "Itzaks" (It sucks)........

  SvaraRadera
 4. Lysande förslag Andreas. Särskilt det där som suger...

  SvaraRadera
 5. Försökte mig på en "göteborgare" där.....hoppas du inte tar illa upp!

  SvaraRadera
 6. Rusty Shrimp känns ju jäkligt naturligt, men kanske mer orginellt och roligare att använda den svenska översättningen; Rostig Räka!?
  Hälsar
  Lorden

  SvaraRadera
 7. @Andreas: Det blir lätt Göteborgigt, inget ont i det.
  @Lorden: Rusty Shrimp är ju "internationellt gångbar"
  hade detta varit en färg för tigigt på säsongen kunde den hetat Öringrostig räka.

  SvaraRadera