måndag 1 februari 2010

Att gilla läget och att göra riktigt runda hål.

Lyckades lura med mig Elias ut på Vombsjöns is.
Om det nu är så att vintern även i fortsättningsvis ska hålla oss sörlänningar i ett järngrepp så är det inget annat att göra än att foga sig och investera i den där isborren som man varje vinter det blivit lite is saknat. Sagt och gjort det blev en tur till fiskebutiken för inköp av denna så sällan saknade isborr. Väl där investerade jag även i två pimpelspö á 39:-. Överkomligt med tanke på att balanspirken, som också slank med i påsen, kostade 69:-!
Tänk att ett fiskespö kan kosta mindre än ett vanligt fiskedrag. 39:-!
Söndagen bjöd på lagom lite vind och -4 grader. Kvällen och natten innan hade bjudit på -15, vilket verkade ha gjort abborrarna lite köldstela. Elias som ännu inte jobbat upp en fiskares tålamod tröttnade snart på det tröga fisket och blev lite inaktiv och kall. Men humöret och temperaturen lyftes snabbt av ett par snabba ruscher, ett Dubbel-Dajm och en termos med varm choklad.
Isborren gjorde runda och fina hål och gav mig träningsvärk som nu märks i armar och axlar.
Vi fick bara två små abborrar och det verkade som om resten av sjöns pimpelfiskare också hade problem att lura upp den randiga ur hålen i isen. Men isen var hela 30 cm tjock så det lär väl bli läge att få prova på detta rofyllda men för mig så ovana fisket någon mer gång innan islossning.

2 kommentarer:

  1. Ser ut som om ni haft en riktigt trevlig tur...själv har jag inte hunnit ut på isen iår, men den lär väl hålla i sig ett tag till :-)

    SvaraRadera
  2. Haha, nä du behöver nog inte stressa ut! Jag ser redan fram emot nästa "håltimma" det är nog bra träning! Det känns så i alla fall. :-)

    SvaraRadera