onsdag 14 oktober 2009

Nordanvinden får en att drömma sig bort

Nu har nordanvinden plågat oss i snart en vecka och den råa och fuktiga skånska luften gör det inte bättre direkt. Solen skiner i alla fall och det är väl tur det. Denna bitande kyla gör att man gärna drömmer sig söderut till varmare trakter, större fiskar och vildare fighter. 
På väg ut på Persiska viken går mäktiga Burj Al Arab och dess 321 meter från att vara ett "vulgohotell" till att vara ett praktiskt landmärke. 
Idag hamnade jag i Emiratet Dubai som var målet för Abu Garcia och Fiskejournalens Drömresa 2002. I Persiska viken, utanför Dubai, hittar man världens tredje bästa fiske efter Pacific Sailfish. På fyra dagar landade vi 36 sailfish varav de största vägde runt 45 kg och var en sisådär 180 cm långa. Ett bra facit på en resa som verkligen pendlade mellan ytterligheterna. Ena sekunden kan du shoppa guldsmycken för en kvarts miljon i lyxiga shoppingcenter för att i nästa vara ute på Persiska viken med en vilt rusande och hoppande sailfish i andra ändan av linan.  Att fiska sailfish med lagom stor utrustning gör fighten jämnare.
En sailfish är ingen långdistanslöpare direkt. Mer som Usain släpper den, under en kort tid, loss allt den har och en fight tar inte mer än kanske tio minuter.
I Dubai kan man köpa med sig ett nätt litet smycke till sin käresta. Dessa modesta exemplar som hängde i skyltfönstret kostade mellan 170- och 250 000 kronor. Det fick bli en parfym och en flaska Baileys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar