måndag 12 oktober 2009

Äntligen en lärjunge, inte tolv utan en.

Det är här jag ska stå och låta vis och kunnig. Undrar hur det ska gå till?
Jag har blivit mentor!!! Jag har fått en adept och känner mig lite som Barack Obama när han fick fredspriset. Hedrad men... är jag verkligen förtjänt av detta? Har jag gjort gjort tillräckligt, har jag kunnandet och har jag något att lära ut om den fina sysselsättning som stavas kustöringsflugfiske? Tydligen tycker Markus på Laxlängtan det. För det är nämligen han som utsett mig till sin mentor. Det kan ju vara så att hans laxlängtan och abstinens har grumlat hans omdöme, eller så har jag lyckats låta trovärdig när jag pratat om flugfisket vid kusten. 
Men jag ska på allvar och med stor ödmjukhet ta mig an uppgiften. Jag ska dela med mig av alla mina fyra hemligheter och förhoppningsvis lär jag mig något av detta utbyte. 
Inför årets Bokmässa såg jag följande citat av Isabel Allende "Folk vaktar sina små hemligheter och är rädda för att öppna sig. Men det som gör en svag är hemligheterna." 
Så nu ska jag vara som en öppen bok och lära Markus allt jag kan om flugfiske efter kustöring. Det kan gå ganska fort. Men roligt ska det bli och frågan är om det inte blir jag som lär mig mest av mentorskapet. För nu måste jag ju formulera och sortera de erfarenheter och intryck som jag samlat på mig där jag stått utvadad i iskallt vatten under snart 15 år. 
Visst jag har bara en lärjunge. Men det räcker för att jag ska bli stolt som en tupp. Hade jag haft tolv adepter kanske jag kunde lägga vadarna på hyllan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar