onsdag 21 oktober 2009

En vinnare eller försvinnare!?

Att hitta på nya, originella och unika flugmönster är inte det lättaste nuförtiden. Det känns nästan som om alla mönster är mer eller mindre släkt med varandra. Men det finns ju alltid utrymme för förbättring. Så med risk för vidare inavel så ville jag prova lite "nya" grepp. Jag tog mig an uppgiften lite som en femåring. En ohämmad kreatör som fantiserar om att blanda allt de tycker är gott i samma delikata kreation och bara njuta av pannkaka med Ahlgrens bilar, våfflor, maräng, popcorn, Plopp, glass, chips, kolasås och vispgrädde. Mums!?
Vad blev då resultatet av mina "originella" tankar? Jo jag var något mindre vulgär i tanken och gifte ihop en Glimmerreje med Magnus. Jag menar, två av de mest effektiva kustöringsflugorna borde ju bli dubbelt så bra i en kombination, eller? Det kan bara framtiden utvisa. Rapport kommer tidigt i januari nästa år.
Det man kan konstatera redan nu är att, denna kreation inte blev världens snyggaste. Den blev ganska vulgär. Ja, på gränsen till motbjudande.
Men vem vet, kanske blir denna Frankensteins Magnus ett ess som lockar till hugg när alla de "vackra" flugorna går bet.
Frågan är om jag vill att den ska vara effektiv, ett ess. Ska man nu bli känd för något så blir man väl hellre känd för att man skapat något vackert, även om det innebär att det tullar på effektiviteten.
"It's alive, it's alive, it's alive!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar