Min start som surdegsbagare hade inte blivit av om inte Martin Johanssons blogg Pain de Martin hade funnits. Den och en god väns jourmässiga råd via Facebook klockan halv tolv på kvällen var ovärderliga för att komma igång.
Precis som med flugor kan man köpa färdigt. Och nuförtiden går det faktiskt att köpa gediget bakat och fantastiskt gott surdegsbröd i vissa affärer och bagerier. Men tillfredsställelsen med att plocka ut ett eget nybakat bröd ur ugnen en lördagsmorgon är det inte mycket som slår. Det är lite som att landa en fisk på en fluga man bundit själv. Särskilt tillfredsställande är det dessutom om det är en fluga man komponerat själv.
En annan likhet, i alla fall när det gäller mig själv, är att jag är noggrann när det kommer till de olika momenten. Men jag har åtskilligt kvar när det gäller, att ens komma i närheten av, den "finish" som proffsbindarna och proffsbagarna har på sina kreationer. Mina blir något mer "rustika" när de är klara. Däremot ligger jag inte långt bakom vad gäller brödens smak och flugornas fångstbarhet. Och det är väl ändå det som är det viktigaste.
Ser grymt bra ut. Och ditt resonemang är knivskarpt.Underbart.
SvaraRadera