onsdag 5 december 2012

Ingen lax på årets julbord!

Visst är det gott med kallrökt lax med hovmästarsås. Visst hör den hemma på julbordet. Det tycker i alla fall jag. Jag älskar den traditionella julmaten och det smärtade rejält när jag för några år sen bestämde mig för att skippa den älskade ålen. Efter att ha tagit del av otvetydig fakta så är det nu den odlade laxens tur att "portas" från julbordet. Har för länge sen redan skippat den till vardags. Och jag sätter nu min tillit till det svenska folket, ni traditionalister, ni sunda människor som vid nästa val kommer att rösta bort Eskil Erlandsson. Ni vettiga personer som inte tror på Mikael Odell och Fiskedrags köpta budskap. För jag tror att även ni helst av allt skulle vilja ha kvar ålen och laxen på julbordet. Och då är det enda sättet att låta bli några år. Och i laxodlarnas fall ska de bara få känna av lite kostsam konsumentkraft så att de flyttar upp odlingarna på land och går över helt till vegetabiliskt foder. Så snälla strunta i laxen och ålen i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar