Asså jag fattar inte vad det är som är så jävla provocerande med rödlistade, miljöfarliga och andra tveksamma livsmedel, för folk i restaurangbranschen. De sitter i förarsätet vad gäller att sätta normen och styra efterfrågan. Men så fort man ställer frågan "Varför serverar ni tropiska räkor, ål eller odlad lax?" Då går de i försvarsställning och hävdar att, "Det är det folk vill ha! Vi låter konsumenten välja!" TA ANSVAR! Lämpa inte över det på konsumenten. Det är inte de som ska vara experter på livsmedel!
Serverar du ål på din restaurang så kommer folk att beställa den. Säger du dessutom att den är odlad, ja då tror 90 % av dina gäster att du har koll på läget och att ålen som serveras är OK. Är du dessutom en rikskänd kock så litar folk helt på dig! Det är därför jag blir så jädra ledsen över att Leif Mannerström inte har mer vett än att signalera att det A. Det är OK att äta ål. B. Att det finns odlad ål! Har han inte mer tid att sätta sig in i det viktigaste han jobbar med, råvarorna, än att läsa sina leverantörers reklamblad? En erfaren krögare som låter leverantörerna slå blå dunster i ögonen på en är direkt patetiskt. DET FINNS INTE ODLAD ÅL. Det som Leif Mannerström kallar för odlad ål är VILD glasål som är uppfödd i tankar! Dessa ålar är inte kläckta i fångenskap. Dessa ålar har 0 % chans att föröka sig. Och om denna charad får fortsätt lär ålen var utdöd inom en snar framtid. Jag kan bara hoppas att åsikter som Leif Mannerström saluför är utdöda innan ålen är det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar