tisdag 11 mars 2014

Gör det du älskar. Älska det du gör!

Som flugfiskare, livsnjutare och kvasifilosof älskar man ju när man råkar på "visdomsord" på coola ställen som tex Mission i San Francisco. Och genast tycker man ju att det stämmer preeeecis in på mig och mitt passionerade förhållande till sakerna och människorna jag älskar. Men förutom romantisk filosof kan jag även betitla mig som skeptisk och anal pragmatiker. Komplex? Ja, lite. Så när det romantiska skimret lagt sig så kan man ju börja fundera på om det kommer hända något vid nästa fisketur. Ska ju till Mörrumsån i slutet av mars och vårfisket innebär ofta ganska mycket vatten och vansklig vadning. Kommer jag halka på en sten, tappa fotfästet, få vattenfyllda vadare och kommer jag föras med åns kalla humusfärgade vatten till en mörk och djup håla för en sista vila? Förmodligen inte.  Jag kommer nog anlända hem i ett enda stycke salig över att ha fått en dag då jag gjort det jag älskar.
Väggmålningen hittade jag i Clarion Alley, Mission District,
San Francisco. Bilden som har både Malcom X och
Fred Hampton i sig har förmodligen en något mer
allvarlig innebörd än den jag tolkar. Konstnär: Skubalisto

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar